Is huren eenvoudig?

Bij ons is huuraanvraag gemakkelijk en met weinig papieren rompslomp. Wij hebben de slogan "Verhuur van 1 dag tot 7 jaar simpel en betrouwbaar". Het enige wat u hoeft te doen is het juiste product kiezen.

Kies hier een huurproduct

Is een veiligheidskeuring verplicht?

Veiligheidskeuringen zijn verplicht, laat daarom op tijd je heftruck keuren door erkende keurbedrijven. Klik hier voor meer informatie

Mag ik met een diesel heftruck binnen rijden?

Nee het rijden met een diesel vorkheftruck is binnen verboden. Roetfilters zijn vaak een oplossing om toch binnen te kunnen rijden. Informeer naar de mogelijkheden 030 2805550

Moet ik een rijbewijs hebben voor besturen van heftruck?

Bijna alle standaard heftrucks zijn uitgezonderd van het T-rijbewijs.

Bestuurders van een Landbouw- of bosbouwtrekkers (LBT) en motorrijtuigen met beperkte snelheid (MMBS) op de openbare weg dienen in het bezit te zijn van een T-rijbewijs. Het T-rijbewijs geldt in principe voor alle LBT’s en MMBS’en.  Er zijn twee uitzonderingen.

  1. LBT’s en MMBS’en die: inclusief verwisselbaar uitrustingsstuk aan de voorkant niet breder zijn dan 1,3 m en die worden gebruikt voor maaien, onkruid bestrijden, vegen, sneeuw ruimen, gladheid bestrijden of hondenpoep verzamelen. Deze voertuigen mogen niet zijn voorzien van de mogelijkheid om een aanhangwagen of getrokken verwisselbare machine te trekken.
  2. Voor heftrucks, die niet breder zijn dan 1,3 m, zonder aanhangwagen of verwisselbare getrokken machine, en die worden gebruikt voor het laden en lossen in de directe omgeving van een fabriekshal of magazijn is geen T-rijbewijs nodig. De scholing voor bestuurders van heftrucks die nu al verplicht is op basis van ARBO-wetgeving blijft gewoon bestaan.

Op de website van het CBR vind u meer informatie: www.cbr.nl

Is alle schade veroorzaakt met gehuurde objecten verzekerd?

Als huurder met huurobject schade veroorzaakt aan zijn eigendom of zaken welk hij heeft gehuurd heeft zijn deze niet verzekerd.

Bijvoorbeeld:

Huurder van heftruck rijdt schade aan zijn eigen pand.
Aanrijdingsschade aan panden vallen niet onder de verzekering van het gehuurde object om de simpele reden dat de huurder van het pand ook meestal de gebruiker is van een heftruck. Zo stimuleren de verzekeraars voorzichtiger om te gaan met gehuurde objecten en ontmoedigt men fraude. Bovendien heeft elk gebouw een opstalverzekering waar deze schade gewoon op verhaald kan worden. 

Hoe herken in een onafhankelijk veiligheidskeuring?

Door een veiligheidssticker uitgegeven door de VeBIT of BMWT.  Klik hier voor meer informatie

Kopen, huren of leasen?

Kopen: Beste manier om beschikbaar kapitaal te besteden
Leasen: Belangrijkste voordeel is dat u uw banktegoed niet hoeft aan te spreken en geen bankkrediet hoeft op te nemen.
Huren: Uitstekende alternatief voor kopen en een fantastische oplossing bij tijdelijke drukte of seizoensgebonden werk. 

> meer info

Welke soorten pallets zijn er?

Pallets worden doorgaans vervaardigd uit hout, kunststof of metaal. De materiaalkeuze hangt af van de lading en de omgeving waarin de pallets worden gebruikt. 

Wat zijn standaard pallet afmetingen? 

Er bestaat eigenlijk geen internationale standaard qua afmetingen voor pallets. De afmetingen variëren van land tot land. Hoe dan ook liggen de afmetingen binnen de landsgrenzen wel vast. Om deze te kennen, kan u best contact opnemen met de locale vestiging van uw bedrijf. 

Niet alle heftrucks kunnen alle soorten van pallets behandelen. Controleer daarom de palletafmetingen en de omvang van de lading (inclusief overhang) alvorens te bepalen welke vorken u nodig hebt. 

Het gewicht en de inhoud van de lading hebben een invloed op het zwaartepunt van de last en op de restcapaciteit van de truck. 

De afmetingen van houten pallets, kunnen verschillen van land tot land. De norm binnen Europa is echter 1200 x 800 mm. 

Lees  verder.....

Waar moet ik een tractiebatterij opladen?

Wees zeker van je zaak.

Er komen steeds meer elektrisch aangedreven voertuigen. Daarmee groeit de vraag hoe en waar je het laadproces het beste kunt uitvoeren. De NPR 3299 is een duidelijke richtlijn voor het gebruik en inrichten van laadruimten en laadplekken.

De Nederlandse praktijkrichtlijn, NPR 3299, geeft u duidelijkheid over het inrichten van een laadruimte. Deze praktijkrichtlijn is een samenvatting van normen, voorschriften, wetgeving, veiligheidskeuringen en adviezen welke door verschillende instanties worden gehanteerd.

Op de website van het Nederlands Normalisatie Instituut kunt u de NPR 3299 bestellen. (www.nen.nl)

Hoe moet ik een tractiebatterij opladen?

Voor onze klanten hebben wij een gratis PDF gebruikshandleiding en een beknopt PDF overzicht beschikbaar.

Ben je geen klant, geen probleem!

Stuur een verzoek naar service@heftruck.com