Is huren eenvoudig?

Bij ons is huuraanvraag gemakkelijk en met weinig papieren rompslomp. Wij hebben de slogan "Verhuur van 1 dag tot 7 jaar simpel en betrouwbaar". Het enige wat u hoeft te doen is het juiste product kiezen.

Kies hier een huurproduct

Is een veiligheidskeuring verplicht?

Veiligheidskeuringen zijn verplicht, laat daarom op tijd je heftruck keuren door erkende keurbedrijven. Klik hier voor meer informatie

Mag ik met een diesel heftruck binnen rijden?

Nee het rijden met een diesel vorkheftruck is binnen verboden. Roetfilters zijn vaak een oplossing om toch binnen te kunnen rijden. Informeer naar de mogelijkheden 030 2805550

Moet ik een rijbewijs hebben voor besturen van heftruck?

Bijna alle standaard heftrucks zijn uitgezonderd van het T-rijbewijs.

Bestuurders van een Landbouw- of bosbouwtrekkers (LBT) en motorrijtuigen met beperkte snelheid (MMBS) op de openbare weg dienen in het bezit te zijn van een T-rijbewijs. Het T-rijbewijs geldt in principe voor alle LBT’s en MMBS’en.  Er zijn twee uitzonderingen.

  1. LBT’s en MMBS’en die: inclusief verwisselbaar uitrustingsstuk aan de voorkant niet breder zijn dan 1,3 m en die worden gebruikt voor maaien, onkruid bestrijden, vegen, sneeuw ruimen, gladheid bestrijden of hondenpoep verzamelen. Deze voertuigen mogen niet zijn voorzien van de mogelijkheid om een aanhangwagen of getrokken verwisselbare machine te trekken.
  2. Voor heftrucks, die niet breder zijn dan 1,3 m, zonder aanhangwagen of verwisselbare getrokken machine, en die worden gebruikt voor het laden en lossen in de directe omgeving van een fabriekshal of magazijn is geen T-rijbewijs nodig. De scholing voor bestuurders van heftrucks die nu al verplicht is op basis van ARBO-wetgeving blijft gewoon bestaan.

Op de website van het CBR vind u meer informatie: www.cbr.nl

Is alle schade veroorzaakt met gehuurde objecten verzekerd?

Als huurder met huurobject schade veroorzaakt aan zijn eigendom of zaken welk hij heeft gehuurd heeft zijn deze niet verzekerd.

Bijvoorbeeld:

Huurder van heftruck rijdt schade aan zijn eigen pand.
Aanrijdingsschade aan panden vallen niet onder de verzekering van het gehuurde object om de simpele reden dat de huurder van het pand ook meestal de gebruiker is van een heftruck. Zo stimuleren de verzekeraars voorzichtiger om te gaan met gehuurde objecten en ontmoedigt men fraude. Bovendien heeft elk gebouw een opstalverzekering waar deze schade gewoon op verhaald kan worden. 

Hoe herken in een onafhankelijk veiligheidskeuring?

Door een veiligheidssticker uitgegeven door de VeBIT of BMWT.  Klik hier voor meer informatie

Kopen, huren of leasen?

Kopen: Beste manier om beschikbaar kapitaal te besteden
Leasen: Belangrijkste voordeel is dat u uw banktegoed niet hoeft aan te spreken en geen bankkrediet hoeft op te nemen.
Huren: Uitstekende alternatief voor kopen en een fantastische oplossing bij tijdelijke drukte of seizoensgebonden werk. 

> meer info

Welke soorten pallets zijn er?

Pallets worden doorgaans vervaardigd uit hout, kunststof of metaal. De materiaalkeuze hangt af van de lading en de omgeving waarin de pallets worden gebruikt. 

Wat zijn standaard pallet afmetingen? 

Er bestaat eigenlijk geen internationale standaard qua afmetingen voor pallets. De afmetingen variëren van land tot land. Hoe dan ook liggen de afmetingen binnen de landsgrenzen wel vast. Om deze te kennen, kan u best contact opnemen met de locale vestiging van uw bedrijf. 

Niet alle heftrucks kunnen alle soorten van pallets behandelen. Controleer daarom de palletafmetingen en de omvang van de lading (inclusief overhang) alvorens te bepalen welke vorken u nodig hebt. 

Het gewicht en de inhoud van de lading hebben een invloed op het zwaartepunt van de last en op de restcapaciteit van de truck. 

De afmetingen van houten pallets, kunnen verschillen van land tot land. De norm binnen Europa is echter 1200 x 800 mm. 

Lees  verder.....

Waar moet ik een tractiebatterij opladen?

Wees zeker van je zaak.

Er komen steeds meer elektrisch aangedreven voertuigen. Daarmee groeit de vraag hoe en waar je het laadproces het beste kunt uitvoeren. De NPR 3299 is een duidelijke richtlijn voor het gebruik en inrichten van laadruimten en laadplekken.

De Nederlandse praktijkrichtlijn, NPR 3299, geeft u duidelijkheid over het inrichten van een laadruimte. Deze praktijkrichtlijn is een samenvatting van normen, voorschriften, wetgeving, veiligheidskeuringen en adviezen welke door verschillende instanties worden gehanteerd.

Op de website van het Nederlands Normalisatie Instituut kunt u de NPR 3299 bestellen. (www.nen.nl)

Hoe moet ik een tractiebatterij opladen?

Voor onze klanten hebben wij een gratis PDF gebruikshandleiding en een beknopt PDF overzicht beschikbaar.

Ben je geen klant, geen probleem!

Stuur een verzoek naar service@heftruck.com

Welke batterij principes zijn er?

Startbatterij

De startbatterij is vanwege de constructie alleen geschikt voor kortstondige belastingen met hoge stroom zoals die plaatsvindt bij het starten van een motor. Het verschil met een lichtbatterij is voornamelijk de oppervlakte van de platen met lood in de accu. Naarmate de oppervlakte van de batterijplaten toeneemt, kan het zuur makkelijker de platen binnendringen hetgeen een grotere stroomafgifte mogelijk maakt. Het voornaamste kenmerk van een startbatterij is dan ook dat deze grote en dunne platen heeft. 
De startbatterij is niet geschikt voor cyclische belastingen (dwz. doorlopend laden/ontladen) in een 12/24 Volt-systeem om de verlichting te voeden. Een startbatterij is relatief goedkoop.

Semi tractiebatterij

De standaard semi-tractiebatterij is een loodbatterij met een vloeibaar elektroliet (navulbaar). Deze stroombron is geschikt voor licht-cyclische toepassingen. De semitractie batterij kan ook worden gebruikt om mee te starten, mits de capaciteit dat toelaat. Door de bijzondere samenstelling (dikke platen met speciale separatie) kunnen deze batterijen lang mee als ze goed geladen en geladen onderhouden worden.

De levensduur van deze batterijen valt of staat met de manier waarop ze gebruikt en onderhouden worden. In het algemeen geldt dat de levensduur toeneemt, als de batterijen over het algemeen in een hoge laadconditie verkeren. Bijvoorkeur 80% van de capaciteit. Nooit meer ontladen dan tot 30%! Ook hier gelden regels. Tussen de verschillende merken semi-tractiebatterijen zijn hier en daar verschillen door andere samenstellingen van het gebruikte lood ("antimoonarm lood", seleen- en calcium-toevoegingen). Semi-tractiebatterijen zijn duurder.

Full tractie batterij

Tractie-batterijen bieden zo'n beetje alles wat men zich kan wensen: veel stroom, levensduur en betrouwbaarheid. Het probleem zijn echter de prijs en afmetingen. Een tractiebatterij wordt veelal samengesteld voor het doel waarvoor hij gebruikt wordt. Daarom kom je ze vaak tegen met losse cellen. Iedere cel heeft een positieve plaat met een zogenaamde buisjesstructuur. Hierdoor is de plaat beter bereikbaar voor het zwavelzuur en ontstaat er een groot oppervlak. Deze batterijen zijn bijzonder geschikt bij intensief gebruik van de batterij-installatie. Tractiebatterijen kunnen met hoge stromen worden geladen en zijn daardoor weer snel voor gebruik beschikbaar.

GEL batterij

In de afgelopen jaren verschenen steeds meer zogenaamde gelbatterijen op de markt. In dit soort accu's is een belangrijk deel van de bezwaren die aan toepassing van natte batterijen kleven ondervangen. De fabricage van deze batterijen vereist echter een high-tech procedé, waardoor aan de fabrieksinstallatie zeer hoge eisen worden gesteld. Wereldwijd gezien is er maar een handvol producenten van gelbatterijen. Samenvattend is de gelbatterijbijzonder geschikt voor gebruik als lichtaccu op plaatsen waar een natte batterij niet gewenst is. We moeten echter wel tegelijk met de aanschaf van de batterijen een juiste lader gebruiken, die de laadspanning voor een hogere temperatuur compenseert. Op de batterij of in de batterijruimte wordt dan een temperatuursensor gemonteerd. Laders met Wa-karakteristiek en gewone IU laders zijn voor gelbatterijen uit den boze!

Li-ion batterij

 

Lithium Ion in material handling is steeds vaker een alternatief voor de loodzuurbatterij. Maar de ontwikkelingen naar Lithium batterijen duren langer dan verwacht. Deels vanwege de hoge prijs en de onzekerheden die er zijn; veiligheid, nieuwe alternatieven zoals de fuel cell, of de onzekerheid rond prijsontwikkeling in verband met schaalgrootte en grondstof schaarste.
Voordelen zijn er zeker.

Het belangrijkste voordeel is dat Lithium Ion geen loodzuur batterij is. Loodzuur batterijen zijn high maintenance. Er zit elektrolyt in de batterijen en dat moet regelmatig gecontroleerd en bijgevuld worden. Elektrolyt trekt vuil aan en het accuzuur kan de omgeving of goederen aantasten.

Lithium Ion is een gesloten systeem, bevat geen vloeibaar elektrolyt, heeft vrij weinig onderhoud nodig, kan de omgeving of goederen niet aantasten, kan makkelijk hoge stromen afgeven en opnemen, en kan vrij goed tegen mechanische schokken.

Het werken met Lithium Ion batterijen vraagt vrij weinig verstand van zaken. Lithium Ion is een beetje Grab & Go. Je hebt er weinig omkijken naar. Je moet er natuurlijk ook bij een Lithium Ion batterij wel over nadenken wanneer er gelegenheid is om te laden.

Nadelen van Lithium Ion is de hoge orijs (vaak 4 x de prijs) verder is er een enorme warmteontwikkeling waardoor de batterij instabiel kan worden. De kosten en inspanning zijn echter zo hoog dat meestal afgezien wordt van recycling. Het bekende voorbeeld is de afgedankte autobatterij toepassen voor thuisopslag in combinatie met zonnepanelen zoals autofabrikanten  promoten.