sas_logo.pngToyota SAS : System of Active Stability™

Het gepatenteerde dynamische System of Active Stability™(SAS) - alleen verkrijgbaar op Toyota heftrucks - bestaat uit 10 sensoren, 3 actuatoren en een regeleenheid. De zes geavanceerde functies van SAS werken samen zodat uw chauffeur de goederen op veilige wijze kan transporteren - en daarmee uw productiviteit zal laten stijgen en kosten tot een minimum beperkt.

 

Hoe kan SAS de productiviteit binnen uw bedrijf verhogen? 

 

Dynamische vorkheftruck intelligentie 

Alle 6 de SAS-functies werken automatisch samen om de veiligheid van de heftruckbestuurder te garanderen, schade aan uw goederen te voorkomen en de productiviteit op peil te houden. De SAS functies zorgen er ook voor dat de conditie van uw vorkheftruck op peil blijft, doordat ongevallen en dus schades voorkomen worden. Daarmee wordt slijtage tot het minimum beperkt en houdt SAS de kosten laag.

 

 De 6 SAS Functies

sas_toyota_11.jpg sas_toyota_12.jpg sas_toyota_13.jpg sas_toyota_14.jpg sas_toyota_15.jpg sas_toyota_16.jpg

swinglock
cilinder 
in bochten

snelheid
reductie
in bochten

neighoek
controle
voorwaarts

neigsnelheid
beperking
achterwaarts

automatisch
vorkhorizontaal
stelling

automatische
stuursynchronisatie

 

DE SWING LOCK CILINDER

Als de heftruck tijdens het nemen van een bocht onstabiel wordt, blokkeert de gepatenteerde achterasstabilisator automatisch de achteras om het stabiliteitsoppervlak van de vorkheftruck te vergroten.

 sas_toyota_11.jpg

SNELHEIDSREDUCTIE IN BOCHTEN

Als SAS signaleert dat de bochtsnelheid van de heftruck te hoog is, grijpt het systeem in en wordt de snelheid automatisch aangepast om zo de stabiliteit te behouden.

Nb. Toyota vorkheftrucks zijn uitgerust met de achterasstabilisator of snelheidsreductie in bochten.

 sas_toyota_12.jpg

VOORWAARTSE NEIGHOEKBEPERKING

Indien nodig wordt de masthoek automatisch begrensd om de bestuurder en uw kostbare lading te beschermen. Dit vergroot de voorwaartse stabiliteit en voorkomt dat de truck voorover kiept of dat de last van de vorken af valt. Afhankelijk van de situatie waarin de heftruck zich bevindt.

sas_toyota_13.jpg 

ACHTERWAARTSE NEIGSNELHEIDBEPERKING

Met automatische vorkhorizontaalstelling, worden de vorken met één druk op de knop horizontaal gesteld. Dit werkt sneller en veiliger voor elke chauffeur en is bovendien makkelijk bij het afzetten en oppakken van pallets.

 sas_toyota_14.jpg

AUTOMATISCHE VORKHORIZONTAALSTELLING

Het stellen van de vorken in een horizontale stand kost elke keer weer een beetje extra tijd. Met automatische vorkhorizontaalstelling, worden de vorken met één druk op de knop horizontaal gesteld. Dit maakt het werk voor de chauffeur gemakkelijker bij het afzetten en oppakken van pallets.

 sas_toyota_15.jpg

ACTIEVE STUURSYNCHRONISATIE

Het stuur (stuurknop) en de achterwielen komen altijd overeen met de stand van de achterwielen en verloopt nooit zoals bij andere systemen. Dit voorspelbare stuurgedrag geeft je als bestuurder zekerheid dat stuur altijd in dezelfde positite terugkomt. Hiermee weet de truckbestuurder altijd welke kant de heftruck op gaat. Dit biedt een comfortabele en ergonomische rijhouding en voorkomt ongewenste bewegingen. 

 sas_toyota_16.jpg

 

Hoe zorgt SAS voor zichtbare besparingen ?sas_toyota_chart.gif

Toyota vorkheftrucks met SAS maken gebruik van slimme technologieën om chauffeurskosten en schadekosten sterk te reduceren. Deze kunnen samen meer dan 70% van de operationele kosten uitmaken. SAS werkt direct en zorgt ervoor dat u altijd veilig, productief en efficiënt werkt met heftrucks.