Leasen

Wanneer u eenmaal heeft besloten welke heftruck het best bij uw behoefte past, kunt u zich afvragen "Wil ik de heftruck kopen, leasen of huren?".  

Waarom lease ?

Een van de belangrijkste reden om te gaan leasen is dat u uw banktegoed niet hoeft aan te spreken. Als er kapitaal voor inventaris, voorraad of andere investeringen nodig zijn, of als u de materieel om fiscale redenen niet in eigendom wilt bezitten, of als u de kosten van intern transport grotendeels ten laste van uw winst- en verliesrekening wilt laten komen, is leasen aan te raden. 

Wat is het voordeel?

Met Equipment Lease schaft u bedrijfsmiddelen aan, zonder uw cash flow te onderbreken en uw liquiditeit aan te spreken. Wat de kosten betreft weet u exact waar u aan toe bent, dankzij de vaste rente en het vaste maandbedrag.

  • Eenvoudig en snel geregeld
  • 100% financiering van het investeringsbedrag
  • Geen eigen (hoge) investeringskosten
  • Liquiditeitspositie blijft intact
  • Vereenvoudiging budgetbeheer
  • Mogelijkheden om ook het onderhoud mee te leasen

Net als bij alle andere kapitaalgoederen, is er een breed scala aan mogelijkheden voor de aanschaf en het onderhoud van equipment zoals heftrucks. De wijze waarop een heftruck wordt gebruikt en onderhouden, is van invloed op de toekomstige waarde en de totale bedrijfskosten tijdens de levensduur.

Wanneer is huren dan slim?

Leasemaatschappij hebben een acceptatieprocedure, huren daarintegen is flexibeler en met 1 telefoontje geregeld. Kortlopende huur is ook uitstekend geschikt om eens equipment uit te proberen, of inzicht te krijgen in de service die u van een dealer kunt verwachten.

U kunt de huurkosten, die de huur en het onderhoud omvatten, direct ten laste van de winst- en verliesrekening brengen en er zijn geen consequenties voor de balans.

  • Gemak: Huren van equipment makkelijk, flexibel, snel geregeld en kan eenvoudig worden gebudgetteerd.
  • Belastingvoordeel: Omdat huur als bedrijfskosten mogen worden beschouwd, zijn ze volledig aftrekbaar.