Veiligheidskeuring

Riskeer geen boete!

Het is per regio verschillend maar de boete voor een ongekeurde machine kan aardig oplopen.

Ben ik het verplicht?

De wet vraagt u jaarlijks een keuring te laten uitvoeren. Artikel 7, lid 4a vermeldt dat "een arbeidsmiddel dat onderhevig is aan invloeden die leiden tot verslechteringen, welke aanleiding kunnen geven tot het ontstaan van gevaarlijke situaties, zo dikwijls dit ter waarborging van de goede staat noodzakelijk is, wordt gekeurd". Het periodiek keuren is dus op grond van de Arbo-regelgeving verplicht.Op www.vebit.nl en op www.inspectieszw.nl staat ook informatie over dit onderwerp.

vebitkeuring.png

Hoe herken ik een goedgekeurde machine?

U herkent een officiele VEBIT keuring door een sticker. (zie voorbeeld) 

Welke machines moet ik keuren?

Heftrucks, magazijntrucks, reachtrucks, pallettrucks, veegmachines, schrobmachines, hoogwerkers, verreikers, ruwterreintrucks, etc. 

Hoe vaak laten keuren?

Elk jaar dient u veiligheidskeuring uit te laten voeren.

Kan dit tegelijktijd met onderhoudsbeurt?

De VEBIT keuring is zo opgezet dat deze samen kan vallen met een onderhoudsbeurt. Zo staat de machine niet langer stil dan noodzakelijk en u bespaart extra kosten. Uniek aan de VeBIT is dat de batterij van een electro machine tegelijkertijd met de machine wordt gekeurd.

Moet batterijlader / laadstation apart worden gekeurd?

Omdat het oplaadstation van een elektrische machine geen onderdeel is van deze machine dient deze apart te worden gekeurd. De batterij hoort wel bij de machine en zit in de VeBIT keuring.

Welke kwaliteit heeft de keuring?

Onze gediplomeerde VeBIT keurmeesters werken onafhankelijk en staan garant voor een objectieve wettelijke keuring. De VeBIT keurmeesters keuren alle merken en modellen en is voorzien van een kwaliteitswaarborg zodat geen enkel aspect over het hoofd is gezien.

De VeBIT veiligheidskeuring is geaccepteerd door de arbeidsinspectie, SZW en VCA.