Vorkheftrucks elektrisch: Toyota Traigo48 8FBET16

 • 3 wiel uitvoering
 • Hefcapaciteit 1600 kg
 • Hefhoogte tot 7,5 m
 • Draaistraal 1,65 m
 • Kracht 48 Volt
 • Batterijcapaciteit tot 625Ah
 • Toyota AC² technologie
 • Toyota ORS stoel
 • Keuze: minihendels, joystick of standaardbediening
 • Lage instap
 • Oliebadremmen
 • Slimline stuurkolom (verstelbaar)
 • Toyota SAS systeem (gepatenteerd)

De 6 SAS functies

sas_toyota_6_functies.png

3 wiel uitvoering geschikt voor middelzware tot zware toepassingen. 

Toyota Traigo 48 is de nieuwste serie elektrische vorkheftrucks van Toyota Material Handling Europe. De nieuwe trucks zijn ontworpen aan de hand van gesprekken met klanten uit heel Europa met als resultaat dat de belangrijkste eisen aan dit soort trucks in kaart gebracht zijn.

De nieuwe Toyota Traigo 48 is onze meest compacte 48-volt vorkheftruck tot nu toe. Wendbaar en veelzijdig - de bediening van de Toyota Traigo 48 is intuïtief voor veilig, productief werken en rij- en bedieningsgemak – zo wordt de ruimte optimaal benut, zelfs in compacte ruimten. Wij noemen dit í-fit.

De Traigo 48 is gebaseerd op 4 kernwaarden:

Safety(Veiligheid)

Toyota’s Systeem van Actieve Stabiliteit (SAS) is ’s werelds eerste systeem voor actieve stabiliteit van de vorkheftruck. Door de gebruiker en de lading te beschermen tijdens het rijden, manoeuvreren, heffen en dalen levert SAS ondersteuning voor veilig gebruik in de dagelijkse praktijk. Daarnaast zorgt de optimalisatie van de rijsnelheid bij geheven mast ervoor dat vorkheftrucks met de juiste veilige snelheid blijven werken. Heftrucks moeten eenvoudig te gebruiken zijn en bijdragen aan veiligheid op de werkplek is de filosofie van Toyota Material Handling. Daarom biedt de Toyota Traigo48 bijvoorbeeld een standaard ‘autonormaal pedaal layout’ zoals gebruikelijk in personenwagens. Dit biedt een intuïtieve en probleemloze rijervaring. De stuurwielindicator op het digitale display toont de positie van het achterwiel, zodat chauffeurs in één oogopslag weten in welke richting de vorkheftruck beweegt bij het starten en draaien.

Productivity (productiviteit)

De Toyota Traigo 48 met AC2-technologie is ontworpen voor lange inzettijden. Als er in uw bedrijfssituatie vaak achteruit of op oneffen ondergronden moet worden gereden, kan de formule Traigo+ productiviteit meer productiviteit leveren met
• Draaibare stoel: draait en vergrendelt zich voor probleemloos achteruitrijden
• Handgreep die de rug van de chauffeur ontlast bij het achteruitrijden
• Hydraulisch gedempte vorken voor rijden op een oneffen ondergronden

Environment (duurzaamheid)

Gebruikers hebben trucks nodig die het gewoon blijven doen. Alles draait om het maximaliseren van de effectieve inzettijd en het minimaliseren van de tijd voor reparatie en onderhoud. Traigo 48 is ontworpen om de onderhoudbehoefte te verminderen. De motoren en besturingssysteem van Toyota vereisen minimaal onderhoud. Het remsysteem is regeneratief, en door gebruik van oliebadremmen is het systeem vrij van onderhoud. Een vermogensbegrenzer zorgt ervoor dat als de bestuurder probeert te gaan rijden terwijl de parkeerrem nog geactiveerd is, het motorvermogen beperkt wordt om slijtage van de motor te voorkomen en de bestuurder een waarschuwing krijgt.

99% recyclebaar
U leest het goed, de Toyota-ingenieurs hebben een truck ontwikkeld die voor 99% recyclebaar is. Daardoor wordt de belasting voor het milieu aan het einde van de levensduur gereduceerd tot een absoluut minimum. Asbest, kwik en cadmium zijn volledig verdwenen, en de hoeveelheden lood en hexavalent chroom zijn enorm verminderd.

Drivability (rijeigenschappen)

Het efficiënt en veilig transport van goederen hangt niet alleen af van de prestaties van de trucks maar ook van de prestaties van de chauffeur. De Toyota Traigo 48 is ontworpen en gebouwd met het oog op de chauffeur om maximale productiviteit altijd te kunnen waarborgen.

Meer comfort – minder vermoeidheid
Comfort is niet zomaar ‘prettig om te hebben’ – het is een noodzaak om topprestaties te leveren. De Traigo 48 neemt de ergonomie voor de bestuurder zeer serieus.

Alles onder controle van de chauffeur
De Toyota Traigo 48 is ontworpen om ervoor te zorgen dat de chauffeur alles onder controle kan houden.

Duidelijke, beknopte informatie
De driveability van de Toyota Traigo 48 wordt verder verbeterd door het multifunctionele display in het dashboard. Belangrijke informatie is in één oogopslag zichtbaar en meer gedetailleerde informatie is te verkrijgen door middel van eenvoudige bediening met knoppen.