Pallettrucks elektrisch: BT Levio W-serie LWE200SI Silent

  • Gecertificeerd volgens het Peak-programma
  • Herkenbaar aan stilte
  • Minder dan 60dBA
  • Test procedure – Lowest position –3 km/h
  • Bogie Powerthane vork wielen
  • Rubber stuurwielen
  • Fluister stille chassis techniek
  • Speciale schok-absorbtie materiaal op het frame reduceerd geluid en trillingen
  • High-quality rubber stuurwielen en Powerthane bogie vork wielen

Meelopende uitvoering voor extra stille inzet in oa. winkelgebied / vrachtwagen / magazijn / winkel

Binnen de huidige snel bewegende "24 uur" economie, is constante belevering van goederen een vereiste. Klanten verwachten volle schappen in de winkels en dagelijks verse producten in de supermarkt. Om aan deze verwachtingen te voldoen worden steeds meer bedrijven bevoorraad buiten de normale openingtijden, kortere reistijden en geen verstoring van de winkelactiviteiten. Nadelig gevolg hiervan is, dat er meer geluidsoverlast ontstaat in de avonduren door avond- en nachtdistributie in stedelijke omgevingen.

Productontwikkeling De BT Levio Silent is ontwikkeld om tegemoet te komen aan de groeiende vraag van de markt en de overheid voor oplossingen om transportgeluiden te reduceren. De nieuwe BT Levio Silent voldoet aan de strengste PIEK norm van <60 dB. Daarmee mag deze uitvoering van de BT Levio in de avond- en nachtelijke uren tussen 19.00 en 07.00 uur laden en lossen in bewoonde omgevingen. Het geluid van 60 dB staat gelijk aan twee pratende mensen op een normale toon. Het PIEK keurmerk wordt uitgegeven door de Stichting Piek-keur wat een samenwerking is van BMWT, FOCWA en RAI.

Om de truck te laten voldoen aan de strengste PIEK norm van < 60 dB(A), zijn er een aantal aanpassingen verricht aan het standaard truckontwerp. Zo is ontdreuningsmateriaal toegevoegd aan verschillende onderdelen van de truck. Dit materiaal absorbeert trillingen die vrijkomen bij het rijden en dempt daarmee het geluid. Ook de plaatsing van de zwenkwielen heeft een geluidsbesparing opgeleverd. De zwenkwielen staan nu dichterbij het aandrijfwiel waardoor de piekgeluiden bij oneffenheden in de ondergrond aanzienlijk teruggebracht worden.

Een gepatenteerde beugel in de vorkwielen voorkomt geluidsoverlast tijdens het dalen van de vorken. De speling die normaal gesproken in de voorwielophanging zit, wordt hierdoor naar een minimum teruggebracht. De BT Levio Silent is uitgerust met 65 shore aandrijf- en zwenkwielen en 75 shore vorkwielen.

BT Levio pallettruck serie De in 2008 geïntroduceerde BT Levio serie is ontworpen op basis van uitgebreid klantonderzoek en is eenvoudig in het gebruik, waardoor de productiviteit en de veiligheid worden vergroot. De belangrijkste waarden van de Levio zijn eenvoud, veiligheid en duurzaamheid – de gebruikers van de elektrische pallettrucks krijgen precies wat ze nodig hebben om hun werk goed te doen. De BT Levio is ontwikkeld volgens het Toyota Productie Systeem, waardoor het hoogste niveau van kwaliteit en betrouwbaarheid in zijn klasse gegarandeerd is.