VeBIT & Fedecom worden VA-Keur

Fedecom en VeBIT hebben onlangs besloten te gaan fuseren. Beide keurmerken hebben veiligheid van voertuigen, machines, materieel, werktuigen en apparatuur hoog in het vaandel staan en streven veiligheid.

VeBIT & Fedecom worden VA-Keur

Samen sterk voor meer goedgekeurd materieel

Fedecom (COM-keur) en VEBIT zien veel mogelijkheden om van elkaars expertise te profiteren. De gezamenlijke ambitie is om certificeringen en keuringen uit te breiden en op een hoger niveau te brengen. Een ander doel is het verbeteren van de belangenbehartiging en de dienstverlening voor leden. Samen met twee projectteams werken de voorzitters van Fedecom en VEBIT de samenwerkingsplannen in 2015 verder uit. Een belangrijk aspect hiervan is de samenvoeging van beide keuringssystemen tot één gezamenlijk keurmerk.

COM-keur: één aanspreekpunt

COM-keur is een onafhankelijk, gecertificeerd en kwalitatief hoogstaand veiligheidsinspectiesysteem voor arbeidsmiddelen en machines. De hoge kwaliteit is gegarandeerd doordat een keuring alleen uitgevoerd mag worden door een specifiek opgeleide keurmeester. COM-keur is breed toepasbaar voor allerhande arbeidsmiddelen en machines zodat u vaak terecht kunt bij één adres en één contactpersoon om alle arbeidsmiddelen en machines in uw bedrijf periodiek te laten keuren. Praktisch, makkelijk en kostenbesparend!

VEBIT: merkonafhankelijke specialisten

VEBIT richt zich op merkonafhankelijke bedrijven die mobiel intern transportmaterieel verkopen, verhuren en/of onderhouden dan wel uitrustingsstukken voor deze machines fabriceren. Bij VEBIT aangesloten bedrijven mogen op de branche toegesneden voorwaarden hanteren, zoals de VEBIT Algemene Leverings- en Betalingsvoorwaarden en de VEBIT Algemene Verhuur- en Servicevoorwaarden.

Een stap richting meer veiligheid

Met deze stap benadrukken Fedecom en VEBIT het belang van borging van de veiligheid van arbeidsmiddelen en machines in land- en tuinbouw, groenbeheer, infrastructuur en interne bedrijfslogistiek. Gebruikers zijn zich in toenemende mate bewust van de veiligheidsrisico’s en nemen maatregelen om deze te voorkomen. De borging van de veiligheid door regelmatige keuring van machines en werktuigen is een belangrijk instrument. Door de fusie en integratie van keurmerken willen Fedecom en VEBIT de bewustwording een impuls geven en vooral veiligheidsmaatregelen stimuleren.