Pilot gestart met waterstof

Bij het Franse bedrijf FM Logistic rijdt een testvloot voorzien van brandstofcellen waarmee waterstof wordt omgezet in elektriciteit. Een techniek zonder uitstoot van schadelijke stoffen.

Pilot gestart met waterstof

Sinds maart 2015 is het Franse bedrijf FM Logistic gestart met een testvloot van BT Reflex RRE reachtrucks en BT Levio LPE elektrische pallettrucks. De trucks zijn voorzien van brandstofcellen waarmee waterstof wordt omgezet in elektriciteit.

BrandstofceltruckDe van oorsprong Franse logistiek dienstverlener, actief in 12 landen, is continu op zoek naar duurzame productiviteitsverbetering. Op de site van FM Logistic rijdt een gemengde vloot van elektrisch aangedreven trucks, gecombineerd met de 10 nieuwe magazijntrucks die op waterstof rijden. De testlocatie in Neuville, die meer dan 85.000 m² omvat, kent meerploegendiensten. Met de inzet van de brandstofceltrucks is het wisselen van batterijen aan het einde van een shift overbodig. Het laden van de brandstofceltrucks met waterstof kost slechts enkele minuten – vergelijkbaar met het tanken van een auto. Een volle brandstofcel is probleemloos geschikt voor 8 uur inzet. De ambitie van FM Logistic is om de volledige vloot van 84 trucks, na een succesvol verlopen pilot, om te zetten in een waterstof aangedreven truckvloot.


Samenwerking

In samenwerking met Hypulsion biedt Toyota Material Handling meerdere magazijn- en heftrucks aan die op waterstof rijden. Hypulsion is een joint venture tussen het Franse Air Liquide en Plugpower uit de Verenigde Staten. Hypulsion levert de brandstofcellen en tankstations en Toyota Material Handling heeft een aanbod van magazijn- en vorkheftruck die op waterstof rijden. Momenteel gaat het om de volgende modellen: 

Toyota Material Handling maakt deel uit van een project van de Europese Unie, de Fuel Cell Hydrogen Joint Undertaking (FCHJU). In dit initiatief werken verschillende fabrikanten, energieleveranciers en logistieke dienstverleners samen die het gebruik van waterstof en brandstofcellen als duurzame energieoplossing bevorderen.

Wat is een brandstofcel eigenlijk?

De werking van een brandstofcel is, net als bij een batterij, gebaseerd op een elektro-chemisch proces. De uitstoot is dan alleen water. Men spreekt ook wel van een koude ‘verbranding’omdat waterstof gecontroleerd chemisch reageert met zuurstof, hierbij komt zowel warmte, waterdamp en  elektrische energie vrij. Het verschil met een batterij is dat daar ruimte beschikbaar is voor opslag van energie, ruimte die langzaam wordt opgebruikt. De brandstofcel blijft energie afgeven, zolang er maar waterstof wordt toegevoerd. Laden is dus niet nodig, tanken van waterstof wel. Het nadeel is het de lichtste en brandbaarste gas op aarde is met een onzichtbare vlam die alle kanten op kan gaan en bijna niet te blussen is. 

Toekomstvisie

De inzet van brandstofceltrucks op waterstof biedt naast een logistieke productiviteitsverbetering ook een vermindering van de CO2-uitstoot. Bij het gebruik van de brandstofcellen vindt geen uitstoot van schadelijke stoffen plaats, het enige ‘afval’ is water.
Craig Walby, directeur Product Management bij Toyota Material Handling Europa: “We zijn zeer enthoustiast dat we actief particperen in dit project bij FM Logistic. Het potentieel van waterstof als alternatieve brandstof is groot en met deze pilot tonen we aan dat er volop mogelijkheden zijn voor alternatieve en duurzame energieoplossingen.” Het bouwen van een waterstof tankstation kost 1,5 miljoen euro en is het wachten op betaalbare tankstations met regelgeving.